Майстер-клас приготування риби до Всесвітнього Дня Моря в МЦ ПТО ХМД м. Львова

Кораблі, які затонули під час Другої світової війни, досі впливають на моря та океани. Минуло вже майже 80 років, а вони і дотепер становлять загрозу морським екосистемам, забруднюючи довкілля. Військові дії в акваторії Чорного і Азовського морів впливають на моря опосередковано і напряму. Якщо говорити про прямий вплив, то загрозу несе навіть саме пересування великої кількості військових кораблів в північно-західній частині Чорного моря. Зокрема, вони загрожують морським ссавцям через використання російськими військовими кораблями гідролокаторів. Також пряме забруднення морського середовища відбувається від вибухів, у тому числі підводних, і від ракет, які запускають кораблі та підводні човни. Ці ракети містять важкі метали в оболонці, наприклад, свинець. Забруднення також може відбуватися через потрапляння у морське середовище продуктів горіння ракетного палива і хімічних сполук, які воно містить. В Україні зараз порушили кримінальне провадження за фактом масової загибелі (екоциду) дельфінів у Чорному морі внаслідок збройної агресії росії проти України. 

28 вересня об 11:00 в рамках Всесвітнього Дня Моря в Міжрегіональному Центрі Професійно-Технічної Освіти ХМД м. Львова буде проведено майстер-клас з приготування страв з риби та морепродуктів. Колектив та студенти МЦ ПТО ХМД м. Львова хочуть привернути увагу до важливих проблем в українських морях, які пов’язані із незаконним виловом риби та її реалізації а також із повномасштабним російським вторгненням, яке загрожує вимиранню великої кількості різних видів риби в українських морях, яке вплине і на глобальну продовольчу безпеку.

Майстер-клас проведе Вероніка Бобик – Шеф-кухар Lvivent, Garden Prostir, бренд-амбасадор компанії SPROFF, де продають найкращу техніку та інвентар для професійних кухонь, працює в дані сфері з 15-ти років. Шеф-кухарем стала в 20 років.

Участь в майстер-класі візьмуть майстри виробничого навчання та студенти закладу навчання.

ID: UA-2025-09-08-013447-a Обґрунтування: ОБГРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі ДК 021:2015 – 39220000-0 Кухонне приладдя, товари для дому та господарства і приладдя для закладів громадського харчування (Кухонний інвентар). На виконання постанови КМУ від 11 жовтня 2016 р. № 710 «Про ефективне використання державних коштів» у зв’язку із необхідністю проведення закупівлі […]

ID: UA-2025-09-08-013243-a Обґрунтування: ОБГРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі ДК 021:2015 – 42510000-4 Теплообмінники, кондиціонери повітря, холодильне обладнання та фільтрувальні пристрої (Холодильне та морозильне обладнання). На виконання постанови КМУ від 11 жовтня 2016 р. № 710 «Про ефективне використання державних коштів» у зв’язку із необхідністю проведення закупівлі ДК 021:2015 – […]

ID: UA-2025-09-04-014673-a Обґрунтування: ОБГРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі ДК 021:2015 – 39310000-8– Обладнання для закладів громадського харчування (Кухонне обладнання для їдальні). На виконання постанови КМУ від 11 жовтня 2016 р. № 710 «Про ефективне використання державних коштів» у зв’язку із необхідністю проведення закупівлі ДК 021:2015 – 39310000-8– Обладнання для […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie.

x