Відкриття навчально-практичного центру легкої промисловості!

Сучасний освітній простір створили в синергії з Львівською обласною військовою адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою, Громадською організацією «Освітньо-виробничий кластер» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка Українив межах проєкту «USAID надає підтримку грантам для організацій підтримки бізнесу».

Метою проєкту є забезпечення підтримки малого та середнього бізнесу у підвищенні кваліфікацій та перепідготовці наявних працівників і навчання нових.

⠀Центр включає в себе:

– розкрійну лабораторію;

– швейну майстерню-лабораторію;

– трикотажну майстерню-лабораторію;

– кабінет комп’ютерного проєктування одягу;

– кабінет моделювання швейних виробів;

– склад для фурнітури та рулонів.

⠀«Я дуже вражений тим наскільки класно може виглядати професійна освіта. Величезне дякую партнерам та міській раді Львова за цю співпрацю заради дітей. Кожна людина, яка пройде тут навчання на якісному обладнанні, вийде з Центру професіоналом своєї справи. І це закладає основу її майбутнього добробуту, а значить добробуту Української держави.

Львівська обласна адміністрація і надалі робить наголос на розвиток професійної освіти. Ми й далі будемо йти цим шляхом і шукати професійні заклади, які готові створювати навчально-практичні центри. Для того, щоб підприємства мали кваліфікованих працівників, таким чином збільшуючи свій внесок в економіку країни», – наголосив очільник Львівської обласної адміністрації Максим Козицький.

⠀На базі НПЦ планується проводити короткотермінові курси для осіб, які втратили роботу внаслідок повномасштабного вторгнення; людей, які хотіли б перейти працювати у галузь легкої промисловості чи адаптувати свої навички до нових умов ринку (у тому числі ВПО). Тривалість короткострокових курсів – 4 тижні.

Навчання на короткотермінових курсах відбуватиметься протягом 8 місяців (з 1 червня 2024 року до 31 січня 2025 року). Планується, що за цей час тут пройдуть перепідготовку 240 осіб.

⠀«Сучасне обладнання, яке стоїть у нас в Центрі, дозволяє уникнути розриву між бізнесом і навчальним закладом. Дуже важливо, що тепер діти не будуть відчувати дискомфорту виходячи з навчального закладу. Сьогодні заклади можуть надавати бізнесу якісні кадри і це тішить», – зазначила директорка Львівського професійного коледжу моделювання і ресторанної справи Наталія Оверко.

⠀Загальна вартість реалізації проєкту склала 9,8 млн гривень, у тому числі:

– 4,6 млн грн – придбання обладнання та меблів і витрати на організацію навчання учасників проєкту за кошти донора;

– 2,7 млн грн – придбання обладнання та меблів за кошти міського бюджету;

– 2,5 млн грн – фінансування реновації приміщень за кошти обласного бюджету.

Довідково:

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Навчально-практичний центр легкої промисловості у Львові дає нову професію за 4 тижні У Львові на базі Львівський професійний коледж моделювання і ресторанної справи відкрили навчально-практичний центр легкої промисловості. Що змінилося для учнів коледжу з відкриттям центру? Чи є робочі місця, і де можуть працювати випускники коледжу? Як утримати фахових працівників в Україні? Про перекваліфікацію та […]

14.03.2024 р. у нашому закладі відбувся День відкритих дверей!!! Багато учнів 8-9-х класів відвідали майстеркласи, тренінги та заходи, що були організовані нашими творчими викладачами. Запрошуємо наших майбутніх абітурієнтів приєднуватися до нас.

Ти випускник 9 чи 11 класу? ….Ламаєш голову «Яку ж професію обрати?» …….Не переймайся …..Приходь 14 березня о 12:00 у Львівський професійний коледж моделювання і ресторанної справи на «Форум професій»…. ми чекатимемо на тебе….і разом з тобою оберемо професію

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x